Izaberi svoj grad:

ODLIČNA PREDSTAVA! 440 din za pozorišnu predstavu HIPERTENZIJA! 30. maja sa početkom u 20h!

440din

Vrednost
800din
Popust
45%
Ušteda
360din

Ponuda je istekla.
Drugi put budi brži :)

16 kupljeno kupona

Ponuda je uspela!

Napomene


  • Ponuda obuhvata jednu kartu za predstavu - Hipertenzija


  • Predstava je na repertoaru
    30. maja 2018. godine u 20h - scena Kult


  • Možete kupiti više kupona


  • Kartu nije moguće zameniti za novac


  • Sa sobom poneti ličnu kartu i kupon


  • Neophodno je da odštampani kupon na biletarnici zamenite za kartu minimum pola sata pre početka predstave

ODLIČNA PREDSTAVA! 440 din za pozorišnu predstavu HIPERTENZIJA! 30. maja sa početkom u 20h! ODLIČNA PREDSTAVA! 440 din za pozorišnu predstavu HIPERTENZIJA! 30. maja sa početkom u 20h! ODLIČNA PREDSTAVA! 440 din za pozorišnu predstavu HIPERTENZIJA! 30. maja sa početkom u 20h!


Vreme je da spojite nespojivo - hipertenziju i osmeh, baš kao i čuveni reditelj Svetislav Basara, sa fantastičnom komedijom, i jos boljom glumačkom ekipom. Od smeha do suza, ironično i komično pogledajte najbolji pozorišni komad godine.

Uživaćete, ali i naučiti kako da se nosite sa hipertenzijom na zabavan način sa širokim osmehom na licu! :)

PopustiSe i dobićeš više za manje para!

Svetislav Basara, jedan od najznačajnijih savremenih srpskih književnika, sa već sada antologijski priznatim dramaturškim opusom, u svom novom komadu "Hipertenzija" na autentičan, duhovit, ironičan način, bez banalne dnevno-političke aktuelizacije, donosi "apsurdno-istinitu" priču punu grotesknog i paradoksalnog humora. Sa glumačkim dvojcem Predrag Ejdus – Branislav Trifunović, Svetislav Basara, po prvi put, svoju tragikomičnu priču postavlja na scenu, što ovu predstavu čini nesvakidašnjim pozorišnim događajem ove sezone.

Prema rečima autora drame, komad se bavi životom u Srbiji poslednjih 20 godina u uslovima povišenog društvenog pritiska, koji je doveo do stvaranja dve Srbije - jedna koja smatra da je ta hipetenzija posledica opijenosti istorijom i fascinacije istorijskim porazima, dok je druga, pak, uverena da nam je hipertenizija nametnuta i da se neprestano nameće iz tajnih centara moći u Vatikanu, Vašingtonu, Briselu.

Ejdus igra ražalovanog udbaša Mitra Kurduliju, koji sastavlja kraj sa krajem tako što u istom lokalu vodi advokatsku kancelariju i kafanu, dok na zidu drži slike i Aleksandra Rankovića i Svetog Nikole. U lokal po pravni savet dolazi Igor Furtula (Trifunović), za koga se ispostavlja da je sin Kurdulijinog pokojnog kolege iz "Službe", ali mladić ima savremene, mondijalističke nazore. Kroz njihov dijalog, uz mnogo pića, o novijoj srpskoj istoriji i politici, mentalitetu i zaverama, sa pregršt duhovitih opaski autor plasira i neke paradoksalne ideje o poreklu naših nedaća. Tako, na primer, Kurdulija tvrdi da je višepartijski sistem uvela "Služba", pre nego što se formira prava opozicija koja bi uklonila komuniste, a ovako su oni na vreme zauzeli pozicije u različitim strankama i zadržali sve po starom..

Tekst i režija: Svetislav Basara
Uloge: Predrag Ejdus i Branislav Trifunović

Komentari (0)

Trenutno nema komentara... Budi prvi :)

Lokacija

ODLIČNA PREDSTAVA! 440 din za pozorišnu predstavu HIPERTENZIJA! 30. maja sa početkom u 20h!

Svetog Save 16-18

Beograd, Srbija

Telefon
011/24-36-995
011/24-45-828

www.pozoriste-slavija.co.rs

 

Dodatne ponude

449din
Vrednost
900din
Popust
50%
Ušteda
451din
380din
Vrednost
1200din
Popust
68%
Ušteda
820din
1000din
Vrednost
1680din
Popust
40%
Ušteda
680din

POVRATAK
NA VRH